Volkswagen I.D. gaat keihard onder prijs van de Model 3 zeilen

Dat Volkswagen grootse plannen heeft met zijn elektrische I.D.-lijn is duidelijk. Voor het eerst geeft het merk nu een prijsindicatie van zijn eerste I.D.-model: 7 tot 8 mille goedkoper dan Tesla's Model 3.

In 2025 moet een kwart van alle verkochte Volkswagens elektrisch zijn. Vijf jaar hiervoor, in 2020, wordt het startschot voor de elektrische campagne gegeven met het productiemodel van de I.D. Concept (2016). Rijkelijk laat om direct met inmiddels in productie gegane Tesla Model 3 te concurreren, maar dat weerhoudt chefstrateeg Thomas Sedran er niet van alvast een waarschuwingsschot voor Tesla's boeg af te vuren: de I.D. wordt 7.000 tot 8.000 USD goedkoper dan de Model 3 (vanafprijs 35.000 USD), zo beloofde hij op een forum in München.

Een dergelijke generieke en vage uitspraak doet het altijd goed voor de Bühne, maar hij roept ook veel vragen op. Is het prijsverschil gemeten tussen de instappers van beide merken, en wat voor accupakket gaat de I.D. dan krijgen? Wat krijgt de auto standaard, en wat moet er als optie gekozen worden? Is de Tesla tegen die tijd wellicht ook goedkoper, dankzij dalende batterijprijzen? Vragen die pas veel later beantwoord worden, want het eerste speciaal ontworpen elektrische voertuig van de Wolfsburgers laat nog drie jaar op zich wachten. Desalniettemin is de Amerikaanse concurrentie gewaarschuwd voor de Duitse stoomwals, die wellicht wat laat op gang komt, maar waar wel kracht achter zit.

Naast het eerste I.D. Concept presenteerde Volkswagen dit jaar twee andere varianten: de Buzz (Transporter/Bulli-achtige), en de Crozz (een Crossover). 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2e88ff74296', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });