Hamilton wint en Verstappen knokt in GP Groot-Brittannië

Lewis Hamilton domineert zijn thuiswedstrijd van het begin tot het eind. Niemand kan de Brit bedreigen en hij pakt een mooie overwinning. Max Verstappen valt een keer niet uit en kan daardoor laten zien waar hij goed in is: knokken op de baan.

Verstappen is als vanouds betrokken bij het mooiste gevecht van de wedstrijd. Hij haalt Vettel in de eerste ronde in en weet een tijdje voor de Ferrari te blijven. De Duitser is echter een stuk sneller en zet Verstappen in de veertiende ronde weer onder druk. De Nederlander laat zich niet kennen en verdedigt zoals alleen Max dat kan. Het lukt Vettel niet er voorbij te komen en de gefrustreerd zwaaiende Duitser besluit naar binnen te gaan. Max komt een ronde later binnen, maar door een hapering bij het vastzetten van een wielmoer duurt zijn stop net een fractie langer. Daardoor komt hij achter Vettel de baan weer op en is hij dus zijn plek kwijt. Later komt ook Bottas voor hem terecht na zijn stop, waardoor het vijfde het hoogst haalbare lijkt voor de Nederlander. Tenzij de Ferrari's pech krijgen natuurlijk...

Lewis Hamilton is ondertussen oppermachtig en leidt de race van start tot finish. Het is zijn vijfde Britse overwinning en daarmee schaart hij zich in het rijtje met Alain Prost en Jim Clark. Raikkonen rijdt de hele race in niemandsland en lijkt naar een tweede plek te rijden. Twee ronden voor het einde krijgt de Fin echter een lekke band en moet hij alsnog naar binnen voor nieuw rubber, waarmee hij de tweede plek aan Bottas laat en op de derde plek eindigt.  

De ellende voor Ferrari houdt niet op, want ook Vettel krijgt een lekke band. Hij hinkt naar de pits en valt terug tot een zevende plek. Daar gaat zijn voorsprong in het kampioenschap en het is een gratis plekje voor Max die ook nog snel stopt omdat zijn banden bijna op zijn. P4 voor Verstappen!

In de eerste ronde gaat het al fout voor Toro Rosso. Kvyat probeert Sainz in te halen in de snelle bochten en raakt daarbij op de kerbs. Hij breekt uit en ramt Carlos Sainz die spint en uitvalt. Kvyat kan doorrijden op de laatste plaats en krijgt ook nog een drive-through penalty aan zijn broek. Wij staan niet graag in Kvyats schoenen tijdens de nabesprekingen met het team. 

Fernando Alonso kreeg dertig startplekken straf vanwege nieuwe motoronderdelen, dus dan hoop je dat dat nut heeft. Maar ook deze Honda-motor hield het niet vol en Alonso moet voortijdig de race staken. Gelukkig is er volgend jaar weer een Indy 500...