Mogelijk vertrek Sainz speelt Kvyat in de kaart

Maak een top 3 van 'meest ter discussie staande coureurs van dit moment' en iedereen zal Daniil Kvyat er inzetten. Toch hoopt de Rus volgend jaar gewoon weer op een stoeltje, en dit zou ook nog wel eens uit kunnen komen.

Kvyat is aan een dramatisch seizoen bezig: In de eerste tien races van 2017 haalde hij vier magere puntjes, minder nog dan Pascal Wehrlein met zijn ondermaatse Sauber en zonder in de eerste races mee te doen wist te scoren. Daarnaast ligt hij vrij openbaar in de clinch met zijn teammaatje Carlos Sainz, na de botsing tussen beide coureurs op Silverstone (waar allebei overigens van teambaas Franz Tost flak voor kregen) werden de verhoudingen er niet veel beter op. En dus lijkt Kvyat na een degradatie uit het Red Bull-team in 2016 nu roemloos bij het steengoede Toro Rosso van het toneel te verdwijnen....

Een wijze les in de F1 is 'vlak nooit iemand uit en verwacht het onmogelijke'. Ondergetekende was er vrij zeker van dat we Kvyat dit jaar niet meer in de F1 zouden zien, maar de Rus zit nog steeds in het zadel bij Toro Rosso. Daarnaast lijkt het er sterk op dat Carlos Sainz jr. per 2018 vertrekt; in dit geval zou Toro Rosso bij een vertrek van Kvyat twee stoeltjes moeten vullen. En het aanbod aan ervaren talent is nou niet bepaald ruim, waardoor bij Toro Rosso hetzelfde kan gebeuren als bij WIlliams dit jaar: het team gaat voor veilig en zet niet 2 totale rookies in de auto. Kortom: een vertrek van zijn niet-zo-grote vriend Sainz zou Kvyat zomaar nog eens een jaartje in de F1 kunnen houden. 

Bovendien: Kvyat weet zich nog steeds gesteund door de vermogende Russische zakenman Sergey Belousov. In de F1 geldt als nergens anders: money talks. Wie een grote zak geld achter zich heeft staan kan zich wat meer permitteren dan iemand die het meer op eigen kracht moet maken. Maar natuurlijk heeft alles een limiet, als Kvyat aan het eind van het seizoen nog steeds een aantal punten heeft dat je op twee handen kunt tellen wordt het voor hem erg moeilijk zijn stoeltje te verdedigen. 

Durf jij te zeggen wie zondag de GP van Hongarije wint? Bij Toto kun je daar een leuk bedrag mee verdienen. Klik hier om geld te winnen met je F1-voorspelling!