Tesla's batterijchef vertrekt aan vooravond uitrol Model 3

Tesla staat momenteel voor de grootste opgave in zijn korte bestaan: het op gang krijgen van de Model 3-productie. Juist op dit moment vertrekt één van zijn belangrijkste managers.

Bij elk bedrijf komt en gaat personeel, alleen bij Tesla komen en gaan de mensen in een wat hoger tempo. De auto-/opslagsystemenfabrikant ziet zijn hoogste baas op de batterijenafdeling, Kurt Kelty, vertrekken. Kelty, van huis uit bioloog met een Stanford-MBA, geldt als absolute oldtimer binnen het concern: hij werkt er al sinds 2006, nog voordat Elon Musk de baan als CEO op zich nam. In de 14 jaar ervoor werkte hij voor Panasonic, Tesla's batterijenleverancier. 

Omdat hij beide bedrijven van binnen kent speelde Kelty ook een belangrijke rol in de totstandkoming van de Gigafactory in Nevada. In zijn rol als Director of Battery Technology deed Kelty zowel inkoop, onderhandelingen als ontwikkeling. Dit jaar nog kreeg Kelty de onderscheiding "Battery Innovator of the year".

Zoals gebruikelijk wordt niet openbaar uitgepakt met Kelty's vertrek, het was een Bloomberg-journalist die achter zijn vertrek kwam. Tesla bevestigt inmiddels tegenover The Verge dat Kelty weg is en dat zijn taken worden verdeeld over enkele huidige managers. En dat is alles dat we erover te horen gaan krijgen. Het gegeven dat Kelty zijn LinkedIn-pagina nog niet heeft aangepast geeft wel aan dat beide partijen liever hadden gezien dat het nieuws onder de pet bleef.

Een succesvolle ontwikkeling op accugebied is voor Tesla essentieel. Niet alleen is het een fundamenteel element in de auto's, Tesla maakt hiernaast ook nog powerwalls en heeft baat bij de research voor het recent ingelijfde solar city.