Mercedes gaat concurrent Rolls-Royce Dawn tonen

Over twee weken is het alweer tijd voor het elite autofeestje in Pebble Beach en Mercedes wil daar de gasten verrassen met iets speciaals. Het lijkt erop dat de Duitsers daar de Mercedes-Maybach 6 Convertible Concept gaan tonen. 

Afgelopen jaar onthulde Mercedes al de Vision Mercedes-Maybach 6 op het exclusieve concours en dit jaar moet dan de cabriolet volgen. Als we afgaan op het formaat van de coupé wordt deze convertible een enorme sloep in het meest luxe segment. 

Daarmee begeeft Mercedes zich in wereld van Rolls-Royce. Meerdere analisten zagen in de concept car van vorig jaar een mogelijke concurrent voor de Rolls-Royce Wraith, dus dit nieuwe model zou in productievorm de strijd kunnen aangaan met de Dawn. Zo ver is het nog niet, want Mercedes wil nog niets kwijt over eventuele productieplannen. 

Voor nu moeten we het doen met de concepts. Mercedes onthulde vorig jaar een bijna zes meter lange 2+2 met vleugeldeuren en veel retro-invloeden. Het gevaarte wordt aangedreven door elektromotoren die samen goed zijn voor 750 pk. 

Mercedes is overigens niet het enige merk met nieuws in Pebble Beach, want ook BMW neemt iets meer. Met de Z4 Concept geeft het merk het eerste voorproefje van de nieuwe sportauto. De nieuwe Z4 zal niet veel later volgen en is het resultaat van een samenwerking met Toyota die op dezelfde basis een nieuwe Supra bouwt.