Ultrazeldzame Ferrari Sergio in Nederland te koop

Mocht je nog een beetje vakantiegeld overhebben en jezelf willen verwennen deze zomer, kijk dan eens naar deze gele Ferrari Sergio. Extreem zeldzaam, nauwelijks mee gereden en gewoon hier in ons polderlandje te krijgen.

In 2013 toonde ontwerphuis Pininfarina de Sergio Concept op de autoshow in Genève. Het prototype was een eerbetoon aan de overleden designer Sergio Pininfarina en stond op de basis van een 458 Spyder. De reacties waren lovend en uiteindelijk besloot Ferrari zes exemplaren te bouwen op basis van de sterkere 458 Speciale. 

De zes auto's gingen allemaal naar goede klanten die door Ferrari persoonlijk uitgenodigd werden om een exemplaar te kopen. Drie gingen er richting Amerika, één naar Japan, één naar het Midden-Oosten en eentje nar Zwitserland. Die Zwitser is er nu op uitgekeken, want de auto staat alweer te koop.

Blijkbaar heeft de Ferrari de afgelopen jaren in de Alpen vooral dienst gedaan als stilstaand kunstobject, want de teller toont pas 118 afgelegde kilometers. Zonde! Onderhuids is dit namelijk gewoon een 458 Speciale met zijn 600 pk sterke V8 en achterwielaandrijving. Ideaal om op zonnige dagen mee door de bergen te scheuren. 

Misschien heeft de waarde van de auto iets te maken met het spaarzame gebruik van de vorige eigenaar. Nieuw kostte de Sergio al meer dan twee miljoen euro en de verkoper verwacht, waarschijnlijk terecht, dat zeldzame Ferrari's nog veel meer op kunnen leveren. De vraagprijs ligt nu op een niet misselijke 4,3 miljoen euro. Mocht je dat vakantiegeld overhebben, dan kan je bij Carlink terecht voor een krabbeltje onder het koopcontract.