BMW stilt de Nederlandse honger naar M2's

BMW's M2 schijnt mateloos populair te zijn in Nederland, met lange wachtlijsten als gevolg. En geef de kopers eens ongelijk, het is een prachtwagen. De importeur heeft nu extra capaciteit in Duitsland losgepeuterd.

De populariteit van BMW's 370 pk sterke gespierde coupé is in vele opzichten een opsteker: ten eerste betekent meer M2's op de weg een prettiger straatbeeld. Het oog wil ook wat tenslotte. Daarnaast betekent de huidige wachtlijst van 9 maanden dat er meer dan genoeg Nederlanders zijn die 87 mille en de kruimels kunnen en willen betalen voor een funcoupé. Dat zegt iets over onze welvaart.

Volgens BMW Nederland is de M2 sinds zijn introductie in januari 2016 de bestverkochte 2 Coupé, wat wel wat zegt. Klanten die voor het type gaan nemen geen 220d, maar gaan meteen all out voor de dikste versie. Een check bij de RDW leert ons dat er in totaal 107 M2's op Nederlands kenteken staan, allemaal met een knalrood G-label, dankzij een heerlijke zes-in-lijn in de kleine behuizing. De catalogusprijzen lopen uiteen van rond de 80 mille tot €99.267,- voor de duurste. Kia Stinger-geld. Door meer M2's naar Nederland te halen kan de wachtlijst ingekort worden tot 3-6 maanden, wat fijn is voor ongeduldige klanten die staan te trappelen om hun nieuwe speeltje uit te proberen.

De M2's die vanaf nu worden uitgeleverd zijn van de gefacelifte 2 Serie. Hierbij wijzigt de M2 alleen optisch, technisch blijft hij hetzelfde. BMW neemt een model, voorzien van alle M Performance-toeters en bellen, op in zijn eigen demovloot, en zal deze voor het eerst aan het publiek tonen tijdens de DTM-races op Zandvoort.

Hier wordt overigens ook de nieuwe M5 naartoe meegenomen, maar deze staat buiten het zicht van het publiek in een speciale dark room. Milk that cow, BMW.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deb3fd3ce890', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });