De lak op deze 911 Turbo kost evenveel als een nieuwe Cayman

Opvallen doe je in autoland op verschillende manieren. De makkelijkste is goud (als wrap of 24 karaats) toevoegen aan je bolide, voor een autolak met een uitzinnig prijskaartje kiezen is een goede tweede.

Aan dure lakopties geen gebrek bij de fabrikanten die zich op de koper met geld richten: wij vinden de 8 tot 10 mille die je bij BMW en Audi voor een matgrijs kleurtje neertelt al fors, maar Mercedes (Alubeam - €15.000, Crazy Colours - €20.000) en Bentley (Personal Commission - €27.000) bewijzen dat het duurder kan. De duurste Porsche-lak die we tot nu toe kenden was Liquid Metal Chrome Blue/Silver op de 918 Spyder: deze kost de eigenaar €50.000. Maar Porsche heeft nu de overtreffende trap: Chromaflair Phyton Green, aangeboden door Porsche Exclusive. Op een 911 Turbo S kost dit groene kleurtje €82.645. U bent net als wij wantrouwig? Check dan het bewijs:

Voor die bijna 83 mille krijg je wel iets unieks: Porsche Exclusive spuit maximaal 5 auto's per jaar in de Chromaflair-variant van uw keuze. Naast groen is ook blauw, goud, en paars verkrijgbaar. Of je telt een kleine 3.000 euro meer neer en koopt een complete 718 Cayman S. Porsche zegt zelf over zijn kleurtjes: "als het om exterieurkleuren gaat, zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd. Er zijn tinten waarbij de kleur verandert afhankelijk op basis van de kijkhoek. Hiervoor worden kristallen gebruikt die ook worden ingezet bij de productie van Eurobiljetten. Deze kristallen worden tot op de milligram nauwkeurig afgewogen geleverd bij de Porsche Exclusive Manufaktur. Achteraf moet het daadwerkelijke gebruik worden aangetoond."

Overigens: 'phyton' is geen schrijffout, want Duitsers maken geen fouten. We gokken dat het met het Griekse phytón te maken heeft, wat te herleiden is naar de plantenwereld. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b686997b2a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });