Goed nieuws: Ferrari voert productie LaFerrari Aperta op

Met 209 geproduceerde exemplaren is de LaFerrari Aperta nóg zeldzamer dan de tot 499 (+1) stuks gelimiteerde coupé. Maar goed nieuws: er komt meer hypercar cabrio-heerlijkheid uit Maranello.

Tot zover het goede nieuws. Ferrari heeft door de beperkte oplage van de extreem begeerde auto aan heel veel klanten 'nee' moeten verkopen. Onder hen 275 GTB Competizione Speziale-bezitter Preston Henn en de op social media zeer bekende David Lee, die werkelijk een gigantische Ferrari-collectie heeft (maar Gordon Ramsay kreeg er wél één). Dat geeft wel aan in hoeverre ze het in Maranello voor het uitkiezen hebben. Het heeft echter voor alle afgewezenen geen zin om bovenstaand nieuws aan te grijpen om bij Sergio Marchionne in het gevlei te komen door hem te overladen met de fijnste cashmere truien of andere geschenken: Ferrari bouwt slechts één extra Aperta, en deze wordt geveild. 

Wat ooit begon met een 599XX-veiling; een uit het hart gegrepen steun voor Italiaanse aardbevingsslachtoffers kreeg met de 500ste LaFerrari een vervolg, toen Italië wederom door een aardbeving getroffen werd. Voor de derde veiling heeft Ferrari niet eens meer een natuurramp nodig: wat begon als een liefdadigheidsgebaar is inmiddels door de marketingafdeling ontdekt als promotie-instrument dat vooral voor Ferrari's meerdere eer en glorie dient. De 210de LaFerrari Aperta gaat op 9 september (tijdens Ferrari's 70-jarige jubileumsfeestje) bij RM Sotheby's onder de hamer, wederom 'voor het goede doel'. Heel fideel, Ferrari, maar het verwatert wel de sympathie voor de vorige twee acties. 

De laatste Aperta, die naar de hoogste bieder gaat, krijgt een nog te onthullen 'unieke livery'. Hij levert naar verwachting tussen de €3 en €4 miljoen op.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbe3d401fa8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });