Verbouwing Zandvoort: Hoe staat het circuit er nu voor? Part 8

Deze week kwam de Formule 1 weer in een stroomversnelling. Op het circuit van Barcelona reden Max Verstappen en zijn collega's in hun nieuwe bolides. Maar hoe gaat het intussen in Zandvoort, waar het asfalteren klaar is.

Zandvoort

Naast het brisante nieuws over het dubbele stuur van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was gisteren het grote nieuws dat het asfalteren van het circuit Zandvoort klaar was. Gelukkig volgen vandaag de foto's waarom we dat allemaal kunnen zien: dit is update week 8.

De pitstraat heeft nieuw asfalt. Aan de kant van de boxen is het wegdek van beton, de rijbaan is van asfalt. Er is ook een nieuwe pitsmuur geplaatst.

De trucks met asfalt stonden begin deze week nog in de rij om hun zwarte lading bij de asfalteermachines af te leveren. Op de achtergrond is te zien dat de bandenstapel aan het einde van de grindbak bij de Tarzanbocht zijn teruggeplaatst. Er zit ook een verticale rubberen laag voor om te voorkomen dat een doorgeschoten auto de boel verplaatst.

De verlenging van de pitboxen verloopt ook voorspoedig. Vorige week zagen we dat structuur er stond, nu ligthet dak er al bijna helemaal op. Ook is duidelijk het nieuwe hekwerk aan het einde van de paddock te zien. Rechtsachter zien we dat de 'escape road' achter de grindbalk ook weer op het circuit aansluit.

Vanuit de lucht is helemaal goed te zien hoe de situatie ervoor staat. De kombocht in de Hugenhiltzbocht en daarboven de uitloopstrook. Dit lijkt echt alweer op een circuit.

Bonus: zo stijl is de kombocht die het rechte stuk inleidt. De Arie Luyendijkbocht ziet eruit als het steilste stuk asfalt dat in Nederland ligt.

Nieuws
  • Circuit Zandvoort/Domo/Twitter