Conceptcar uit Frankrijk: dit is DS Aero Sport Lounge

Om in Genève extra bezoek aan te trekken moet je als autofabrikant een concept car bij je hebben. DS Automobiles heeft daarom de reusachtige Aero Sport Lounge ontworpen. Een vijf meter lange elektrische auto met 650 kilometer aan range.

DS Aero Sport Lounge

Hij is vijf meter lang en heeft een aflopende daklijn. Dat moet de aerodynamiek ten goede komen. De wielen zijn 23 inch groot en worden aangedreven door elektromotoren die bij elkaar 680 pk sterk moeten zijn. DS claimt een 0-100 km/u-sprint in 2,8 seconden. Daarvoor hebben ze in hun magazijn wat onderdelen uit de Formule E geshopt.

Het design van de auto is wellicht niet heel erg spectaculair, het is wel herkenbaar als DS. Opzienbarender is desondanks de techniek in de wagen. Het complete dashboard is een scherm en uiteraard zijn de buitenspiegels vervangen door camera's en schermpjes.

DS vindt knopjes stom en heeft besloten dat de Aero Sport Lounge bediend wordt met gebaren. Dat kan in moderne BMW's ook al een tijdje. DS heeft echter iets nieuws toegevoegd: Ultraleap. Je voelt door middel van ultrasone golven de knopjes in de lucht zitten. De passagiers zwaaien daardoor niet gewoon een beetje in het luchtledige met hun handen, maar hebben het gevoel dat ze op knoppen drukken. Waarom je dan niet gewoon echt op knoppen zou drukken is ons overigens onduidelijk.

Echt goed nieuws is echter dat DS met geen woord over autonomie rept. Hulde. De wagen heeft gewoon een stuur en dat is ook wel eens iets leuks in een concept car. Geen enkele autoliefhebber zit er immers op te wachten om eigenaar van een treinwagon te worden.