Updates uit Zandvoort: strandcontroverse, prins op circuit, bochten echt af

Vorige week waren de bouwers klaar met het asfalteren van het circuit, maar de renovatie is nog niet helemaal af. Het is wel steeds completer, en gisteren klom prins Bernhard in de Mercedes-AMG GT voor een rondje. En dan zijn er nog die zeehonden

Zandvoort

Zeehonden, rondjes rijden en vanghekken. Dit is het laatste nieuws over de Dutch GP en Circuit Zandvoort.

Afgelopen week kwam het nieuws dat Zandvoort klaar was met het asfalteren van de baan. Dat betekende echter niet dat alles al af was. Inmiddels zijn ook de hekken rondom de nieuwe kombochten geplaatst. De bouwer verstuurde vanmorgen trots een bericht met wat beelden van zijn nieuwste creaties op Circuit Zandvoort.

Prins checkt eigen circuit

Zeehonden

De teams van Red Bull Racing, Alpha Tauri en Mercedes verblijven tijdens de Grand Prix in Noordwijk. Hotel Huis ter Duin ligt vlakbij en is goed te beveiligen, reden waarom ook het Nederlands elftal er graag overnacht tijdens trainingskampen. Er is een nadeel: het is wat lastig om daarvandaan in Zandvoort te komen. De kans is levensgroot dat de teams in dezelfde files komen te staan als de toeschouwers. Niet handig, want dan loopt het tijdschema in de soep.

Een handige ritselaar bedacht dat het misschien wel een idee zou zijn om de veel kortere route over het strand te pakken. Op het eerste gezicht hadden we daar zelf ook vraagtekens bij. Is dat nou niet een verhaal van je geeft ze een vinger en ze willen je hele hand? Maar er blijkt een redenering achter schuil te gaan. Het betekent met twintig elektrische auto's heen en 's avonds weer terug. De gemeente Noordwijk was snel om, en ook Zandvoort gaf toestemming, want het lost een hoop problemen in een keer op. Het scheelt bijvoorbeeld enkele tientallen motoragenten.

Enige probleem bleek een groep milieuactivisten die een zeehondenkolonie hadden waargenomen. Er is een stiltegebied en daar mogen geen mensen komen. Kennelijk hebben de milieufiguren geen problemen met massale hardloopwedstrijden, kitesurfevents en fietstochten door het gebied, maar tien auto's die langzaam rijden leveren wel problemen op.

Dat het alternatief is om dan maar met helikopters te vliegen deert kennelijk niet: prins en Max Verstappen, dat is elite, die moet je tegenwerken.

De ontheffing is gegeven, maar daarmee is de kous niet af. Nu willen de bewoners in een menselijke keten het strand gaan versperren. Nou zijn wij geen biologen, maar als iets nou beestjes afschrikt, dan zijn het wel menselijke ketens.

Nieuwe GOLD-tickets

De ticketing voor de GP van Nederland verloopt via sponsor CM. Dat bedrijf heeft een nieuwe verkoopmodule, die ze zelf ook weer willen verkopen aan evenementen, en om daar reclame voor te maken is er een nieuwe lading GOLD tickets in omloop gebracht. Klik HIER om een van de extra kaarten te bemachtigen.

Nieuws
  • Geobrugg