Nieuwe elektrische Fiat 500 nog steeds te duur

Fiat presenteert de nieuwe nieuwe New 500. Eindelijk mogen Europeanen ook een elektrische Fiat 500 kopen. Toch wil Fiat liever geen grote aantallen van de auto verkopen, want ze hebben hem veel te hoog geprijsd.

Fiat 500

Al sinds 2007 is de Fiat 500 nauwelijks veranderd. Dat hoeft ook niet, want het autootje ziet er nog steeds geweldig uit. Desondanks bezweert Fiat dat deze derde incarnatie van de 500 geheel nieuw is. En hij is voortaan geheel elektrisch.

De actieradius van de elektrische Fiat is 320 kilometer, en dat is behoorlijk ver voor zo'n klein autootje. Zeker gezien het voornamelijk een stadsmobiel is. Ideaal om mee door steden te rijden waar geen opladers zijn. Onder de auto ligt een accupakket met een inhoud van 42 kWh om voor de range te zorgen.

Opladen gaat met een 85 kW snellader in 35 minuten naar tachtig procent van de accu. Dat is lekker rap, want in vijf minuten laden kan je weer 50 km rijden.

De eerste versie die nu op de markt komt is vol geladen met al die irritante ADAS-rijhulpmiddelen die van uw auto een tram maken. Hij (Zij) is vanaf nu te bestellen bij de Fiat-dealer voor, houdt u vast, €38.900. Zelfs met de €4.000 staatssteun is de New 500 nog steeds onbetaalbaar.