Max Verstappen 'wil seizoen sterk beginnen in Australië'

Aanstaande zondagmorgen vroeg staat de eerste Grand Prix van jaar 2020 op het programma in Melbourne. Max Verstappen is uiteraard in Australië en kijkt vooruit naar de race: "Het is een van de beste races op de kalender. Iedereen begint vanaf nul."

Max Verstappen

De eerste race van een nieuw seizoen geeft altijd een hoop spanning om te zien waar iedereen na de maandenlange winterstop staat. Red Bull Racing mag dan op reglementair vlak een eerste slag van Mercedes (en Racing Point) hebben gewonnen, het uiteindelijke winnen moet op de baan gebeuren. Daarvoor brengt de energiedrankfabrikant Max Verstappen en Alex Albon in stelling. De Nederlander en de Thai moeten het opnemen tegen wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas bij Mercedes en natuurlijk de twee Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Grand Prix Australië

Op zijn eigen website kijkt Max Verstappen vast vooruit naar de Grand Prix in Melbourne. Hij zegt: "Het is een van de beste races op de kalender. Het is de start van het seizoen en iedereen begint vanaf nul, wat het spannend maakt als de kwalificatie begint en je erachter komt waar je echt staat. Er heerst een geweldige atmosfeer met alle aanwezige fans en het weer is er goed, dus dat maakt het een fijne week."

Verder volgen uiteraard de standaard mooie woorden over de samenwerking met Honda en dat hij vorig jaar meteen op het podium stond. Overigens was dat voor het eerst in Australië. Vervolgens schakelt Max over op zijn gevoel voor het nieuwe seizoen: "Ik voel me goed en als team geven we alles. Iedereen bij ons weet dat je de auto helemaal moet begrijpen om succesvol te zijn, veel ronden moet rijden en we waren blij met onze testdagen in Barcelona. We hebben veel kilometers afgelegd, alles verliep soepel en dat is precies wat je wilt. Honda geeft ook vol gas. Je wilt altijd vooruitgang en dat hebben ze sinds afgelopen jaar veel geboekt. Het is een echt pluspunt dat ze hun beloftes qua ontwikkeling altijd nakomen en ik ben ervan overtuigd dat dat dit jaar ook zo zal zijn."

Dan komen de uitspraken waar we voor komen, over de race en de kwalificatie: "Ik wil het seizoen sterk beginnen, want dan doe je echt mee, maar we weten pas waar we staan tijdens Q2 en Q3 op zaterdag in Melbourne. Dan telt al het harde werk gedurende de winter echt." Laten we hopen op een spannende kwalificatie op zaterdagmorgen.