Grand Prix Australië definitief afgelast

De Grand Prix van Australië is na veel wikken en wegen afgelast nadat er in de Formule 1-paddock een van de teamleden van McLaren positief had getest op het coronavirus. De FIA besloot dat vlak na middernacht.

HH-402506490

Of de Grand Prix van Australië op een ander moment in 2020 verreden zal worden, is nog niet duidelijk.

Het coronavirus grijpt snel om zich heen. In het Formule 1-paddock was er sprake van een besmetting bij het team van McLaren, zo bleek donderdag. Het team uit Woking trok zich daardoor terug. Pas toen de zon opkwam in Australië, heeft de Formule 1 besloten de GP te cancelen. Of de Grand Prix van Bahrein wel gewoon doorgang vindt, is nog niet duidelijk. De Grand Prix in de woestijn staat gepland op 22 maart. Helmut Marko verwacht pas op 7 juni in Azerbeidzjan te racen.

De druk op de organisatie werd na het terugtrekken van McLaren immens. De FIA had gezegd dat indien een team niet mee kan doen omdat zij simpelweg niet aanwezig kunnen zijn bij een GP, de race wordt afgelast. Even leek het erop dat de race toch doorging, omdat het zou gaan om een vrijwillige afmars.

Toen de Formule 1-wereld in Australië wakker werd, bleken wereldkampioenen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen al op een vliegtuig richting Europa te zitten. De organisatie van de Grand Prix leek weinig keuzes meer te hebben, en besloot om de Grand Prix definitief af te gelasten.

Autosport
  • Hollandse Hoogte