'Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen vertrokken vanuit Australië'

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zullen volgens de geruchten niet meedoen aan de Grand Prix van Australië, die nog altijd niet officieel is afgeblazen. BBC meldt dat de wereldkampioenen het land al hebben verlaten.

HH-402571182

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zouden vanmorgen om 06:15 uur plaatselijke tijd opgestegen zijn. Het zou gaan om een vlucht richting Dubai met vluchtnummer EK 409. Dit alles heeft te maken met het coronavirus. De BBC meldde dat op Radio 5, waar onder andere ook oud-Formule 1-coureur Jolyon Palmer aanschoof.

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig in Melbourne, waar vrijdag de eerste vrije training van het seizoen op het programma staat. Of deze doorgaat is nog niet bekend, maar alles wijst op een afgelasting.

Vanmiddag meldde Sky Sports F1 nog dat het gewoon door zou gaan, alvorens BBC precies het tegenovergestelde beweerde. Sky Sports haalde het bericht niet veel later offline, maar of de traditionele openingsrace doorgaat is nog maar de vraag.

Volgens betrouwbare F1-journalist Chris Medland zouden de teams een stemming gehouden hebben om te beslissen of de Grand Prix van Australië wel doorgang moest vinden. Volgens de Brit was het resultaat 5/5. Voorstanders waren Racing Point, Haas, Williams, Red Bull en Alpha Tauri. Tegenstanders van het racen in Melbourne waren Mercedes, Ferrari, Alfa Romeo, Renault en McLaren.

Of de Grand Prix van Australië daadwerkelijk doorgang vindt, is nog altijd onduidelijk. Door de onduidelijke situatie is er veel kritiek op de FIA. Volgens velen moet de race gewoon afgelast worden en duurt het veel te lang voordat er een beslissing is genomen. Werknemers van de Formule 1-teams pakken hun spullen en gaan 'gewoon' naar het circuit, terwijl hetzelfde geldt voor de Formule 1-fans. De supporters van de sport worden tegengehouden bij de ingang van Albert Park.

Er zijn geruchten dat de fans de GP helemaal niet mogen bijwonen indien deze toch verreden wordt. Niets is echter nog officieel. Uiteraard houdt Autobahn u op de hoogte.

Autosport
  • Hollandse Hoogte