Sebastian Vettel gaat testen met Porsche's Le Mans-racer

Seb is even komen buurten in Porsche's ontwikkelingscentrum te Wessaich. De viervoudig wereldkampioen zal komende week een serieuze 36-uurs test gaan doorlopen.

Sebastian Vettel gaat testen met Porsche's Le Mans-racer

Het is alweer even geleden dat we hebben mogen schrijven over Sebastian Vettel. Sinds zijn F1-pensioen doet de Duitser het immers lekker rustig aan.

Tegenwoordig kennen we hem vooral van groene initiatieven met synthetische brandstoffen en Japanse bijenhotels. Toch kan Seb de traditionele racerij nog niet helemaal loslaten. De viervoudig wereldkampioen is namelijk aangeschoven bij Porsche om van de 963 Le Mans prototype te kunnen proeven.

Serieuze test

Volgens het persbericht van Porsche gaat het niet zomaar om een lolletje en een puik PR-momentje. Vettel heeft namelijk een serieus voorbereidingsprogramma doorlopen in de simulator.

Recent maakte hij voor het eerst kennis met de echte auto bij een shakedown op het testcircuit van Weissach. Het einddoel is een 36 uur lange test op het Spaanse Motorland Aragón, waarbij hij echt zal kunnen wennen aan de 680 pk sterke V8-hybride 963.

Geen plannen

Vettel praat al een tijdje over racen buiten de Formule 1. Hij kijkt dan ook erg uit naar de test met Porsche. Tegelijkertijd probeert hij de verwachtingen te temperen door te stellen dat er géén toekomstplannen zijn:

"Ik kijk ernaar uit om de Porsche 963 te testen. Ik heb al de kans gehad om kennis te maken met de auto in Weissach. Ik heb altijd andere raceseries gevolgd en mijn nieuwsgierigheid voor endurance evenementen heeft me aangespoord het gewoon een keer te proberen."

"Nu ben ik opgewonden voor de lange run in Aragón en kijk ik uit naar mijn tijd achter het stuur. Het zal zeker wat aanpassing vergen en wat gewenning maar iedereen in het team is erg open en helpt me. Dit zal een nieuwe ervaring voor me zijn. We zullen zien wat er zal gebeuren wat dat betreft - op het moment zijn er nog geen verdere plannen voor de toekomst."

Eerste stap voor het dreamteam?

Volgens Seb staan zijn Le Mans-plannen dan wel op een laag pitje, maar de serieuze aard van de test lijkt anders uit te wijzen. Dat geeft racefans de hoop dat de eerste stappen gezet zijn om het ultieme dreamteam samen te stellen.

In december 2022 kwam namelijk naar buiten dat Vettel geïnteresseerd zou zijn in een samenwerking met Fernando Alonso en Max Verstappen. Nu Alonso wellicht zijn eigen F1-pensioen zal nemen en het bijzonder rommelt bij Red Bull zou dat droombeeld wel eens eerder werkelijkheid kunnen worden dan gedacht.

Formule 1
  • Porsche