Waarom ook niet? Mark Zuckerberg bouwt Porsche om tot minivan

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg was niet tevreden met het aanbod aan auto's, dus heeft hij maar zijn eigen gemaakt. De nieuwe Porsche minivan is.. opvallend.

De Porsche minivan van Mark Zuckerberg

Er zijn niet veel mensen die zomaar een volledig nieuwe auto kunnen laten maken die verder niet bestaat. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is een van de weinige mensen die dat wel kan doen. Hij heeft namelijk zelf een Porsche minivan laten ontwerpen. En dat is nog gelukt ook.

De keuzes voor minivans zijn niet geweldig dezer dagen. Crossovers en SUVs hebben de minivan (ook wel MPV genoemd) vrijwel volledig van de markt verdreven. De Honda Odyssey en de Toyota Sienna houden koppig stand, en in Noord-Amerika is de Chrysler Pacifica nog een optie, maar daarmee heb je het lijstje ook wel bijna compleet. En die auto’s zijn allemaal nogal, nou ja, hoe zullen we het zeggen… saai.

Dat vond Zuckerberg ook. Hij wilde een minivan die ook nog een beetje spannend was. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan besloot hij: als dat niet bestaat, dan maken we het zelf wel. En dus kocht Zuckerberg een Porsche Cayenne Turbo GT en bracht die naar een tuningbedrijf. En niet zomaar een tuningbedrijf: West Coast Customs, het team dat de auto’s van het tv-programma Pimp My Ride maakt.

Het resultaat is een aanzienlijk langere Cayenne met een elektrische schuifdeur en een 4-liter V8. Geniaal of gedrocht? Dat laten we aan jullie over. Voor de goede orde heeft Zuckerberg meteen ook een GT3 Touring erbij gekocht, zodat hij samen met vrouwlief kan rondrijden.