Alle Porsche Taycans per direct teruggeroepen vanwege remproblemen

Elke Porsche Taycan ter wereld moet per direct terug naar de dealer. Er is namelijk een probleem met de remleiding van de auto’s.

Porsche Taycan

Het gebeurt nog wel eens dat er een probleem is met een serie auto’s. Vaak genoeg gaat het dan om een dingetje in de software, wat met een patch of een update zo opgelost is. Bij de Porsche Taycan is het probleem iets groter. We citeren van de RDW: “De remslangen op de vooras links en rechts zijn constructief met een te geringe buigradius uitgevoerd waardoor er remvloeistof kan lekken en een lagere remdruk kan ontstaan.” Vertaling: soms doet de rem het niet.

Hopelijk hoeven we niet uit te leggen waarom dat een probleem is. En omdat de oorzaak mechanisch is, mogen de ongeveer 3000 Taycan-bezitters in Nederland hun auto terugbrengen naar de dealer. Maar daar komen nu wat problemen bij kijken. Zo’n dealer heeft vaak wel een paar reserveonderdelen klaarliggen, maar niet genoeg voor 3000 tegelijkertijd. En al helemaal niet als er wereldwijd zulke reparaties moeten worden uitgevoerd. Want ja, alle 150.000 exemplaren ter wereld moeten terug naar de dealer.

Dit zorgt voor nogal wat problemen met de doorstroom van de reparaties, zo meldt AutoWeek. Minstens één onderdeel dat cruciaal is voor deze reparaties, zou flink in de backorder staan. Auto’s die voor ongerelateerde reparaties binnen komen, komen daardoor in een steeds groter wordende wachtrij te staan. Het resultaat is dat Taycan-eigenaren soms maanden moeten wachten voordat ze hun auto weer mee kunnen krijgen.