Zeekr gijzelt Kimi Räikkönen als 'Chief Performance Advisor'

Het Chinese elektromerk heeft The Iceman weten te strikken als boegbeeld van de performancedivisie. Kimi's blik spreekt echter boekdelen.

Zeekr gijzelt Kimi Räikkönen als 'Chief Performance Advisor'

Voormalig F1-coureurs kunnen eigenlijk altijd wel ergens anders aan de bak. Met een herkenbare kop, banden met de autoindustrie en de nodige technische en zakelijke knowhow kun je immers bijzonder ver komen. Maar daar moet je dan natuurlijk wel zin in hebben. Het promotiemateriaal van nieuwe Tesla-concurrent Zeekr lijkt echter aan te tonen dat die vlieger voor ene K. Räikkönen niet opgegaan is.

Chief Performance Advisor

De bijzonder gestrest uitziende Kimi mag zich tegenwoordig 'Chief Performance Advisor' noemen van Zeekr, het elektrische prestigemerk van Chinese autogigant Geely. Het concern heeft bijvoorbeeld ook MG, Lynk & Co én Volvo in handen. En kennelijk ook wat beschamend materiaal van The Iceman (drie keer knipperen als je hulp nodig hebt Kimi!).

De wereldkampioen van 2007 zal zijn stempel van goedkeuring gaan drukken op de snelste modellen van Zeekr, om te beginnen met de 001 FR. De forse sedan krijgt 1.265 pk onder de kap om de Tesla Model S Plaid een lesje te gaan leren.

'Kimi's plannen'

Aankomende vrijdag zal Zeekr in Beijing officieel het doek trekken van de 001 FR gaan trekken. Daarbij zal ook duidelijk gemaakt worden hoeveel invloed Kimi precies had bij de ontwikkeling, en wat hij verder nog van plan is bij het merk. De eerste, prachtig ingestudeerde quote is in ieder geval al binnen:

"Let's make it fast and leave the talking to the others."

Waarvan akte.