Racesimulator Max Verstappen hebben? Dit ben je kwijt

Aangezien het hele raceseizoen op losse schroeven staat, stapt iedereen in de simulator. Tijd om er zelf ook een thuis te zetten. Autobahn zet de mogelijkheden voor de #blijfbinnen racesim op een een rijtje.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Door de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus (en de daardoor veroorzaakte ziekte Covid-19) over de wereld ligt het openbare leven zo goed als stil. Het is de bedoeling dat we allemaal binnen blijven, maar dan moeten we natuurlijk wel wat te doen hebben. Kijken naar sim-racing is toch een stuk minder interessant dan kijken naar echte races, dus kun je beter zelf in de sim stappen. Maar wat heb je daar allemaal voor nodig?

Playseat

De stoel en set-up van Verstappens eigen simulator komt van een Hollands bedrijf. Max heeft thuis namelijk een alleraardigste Playseat staan, waar hij naar eigen zeggen vier uur per dag op traint. 'HEBBEN', dachten we bij Autobahn, dus vroegen we na wat zo'n simulatortje ongeveer moet kosten. Wat blijkt, de rig die Verstappen heeft kun je niet even los bij PlayseatHQ kopen. Het bedrijf uit Doetinchem - dat niet wil zeggen wat de familie Verstappen ervoor betaalde - heeft hem op maat gemaakt. Lees: hij is heel duur.

Nee, we gaan Max niet zelf nadoen, maar wel zijn simulator. Om te beginnen heb je een Playseat F1 Red Bull Racing nodig à €1.099. Is dat dezelfde als Max heeft? Mja, soort van, maar hij heeft er een die door Playseat is aangepast. Je wil natuurlijk ook drie schermen, dus heb je de Playseat TV Stand – PRO en de Playseat TV Stand – PRO-3S ook nodig. Beide beugels zetten je €199 in de achteruit en dus ben je weer €398 lichter. Iets goedkoper kan trouwens ook, voor de thuisracert. Deze Playseat is €279.

Tot nu toe heb je al €1.497 uitgegeven en kan je nog steeds helemaal niets, je hebt ook nog schermen nodig. Daarvoor pak je geen oude televisies bij je ouders en zusje van de kamer, daar koop je gewoon nieuwe monitoren voor. Beetje goede maat natuurlijk, laten we zeggen 40 inch. Laten we zeggen dat ze ongeveer €400 kosten. Drie keer, ben je weer €1.200 verder, maar nu kan je ook nog steeds niks. Je moet ook nog een stuur en pedalen hebben. Ook die kosten weer een eurootje of €400 als je het goed wilt doen. Wij kiezen bijvoorbeeld de Thrustmaster T500 RS, want daar kun je voor €150 extra een Ferrari Formule 1-stuur aan bevestigen. Hij doet het op zowel een Playstation als een PC. Kan je nog een beetje kiezen welk apparaat je eronder gaat hangen.

Op Mac en PC kun je terecht bij iRacing. Dit online racing platform kost je (nu) $6,50 per maand en ook onze vriend Max doet eraan mee. Hij rijdt bij het kampioenenteam van Team Redline. Je kunt op de Playstation voor een aantal spellen simulatoren kiezen, denk bijvoorbeeld aan de godfather: Gran Turismo Sport. Ook Project Cars is beschikbaar voor de Playstation, maar daarnaast kun je het ook op een Xbox One en een PC gebruiken.

Stoel en monitorbeugels: €1.497,-
Beeldschermen: €1.200,-
Stuur en pedalen: €550,-
Software: €100,-

Om een beetje lekker Max te kunnen spelen heb je alleen ook nog een dikke soundset nodig. Ga er maar van uit dat je daar hetzelfde aan kwijt bent, als je tenminste echt ruzie met je oren en buren wilt krijgen en meer herrie wilt maken dan een Formule 1-wagen tegenwoordig maakt. Daarmee kun je echter zoveel kanten op dat we dat niet helemaal gaan voorrekenen.

We pakken dus een headset. De Steel Series Arctic 5, want die is met €99 nog redelijk te betalen. Okay, tot binnenkort in de virtuele wereld!

Dit bericht bekijken op Instagram

Still here ✌️😳

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Nieuws
  • Instagram