Zo zien Volkswagens er in 2020 uit

In 2020 brengt Volkswagen een volelektrische SUV op de markt, waarvan we in de vorm van de I.D. Crozz een voorproefje kregen. Inmiddels heeft VW het concept een update gegeven in de vorm van een nieuw kleurtje en een ander interieur.

De basisvormen en -specs van de eerder dit jaar onthulde I.D. Crozz bleven onveranderd, het is in de basis nog steeds dezelfde auto waar we naar kijken. Speciaal voor de IAA verfde Volkswagen de SUV in 'Hibiscus Red Metallic', het 4Motion-systeem stuurt nog steeds 225 kW naar alle wielen, dankzij een elektromotor op elke as. De topsnelheid bedraagt 180 km/u en het bereik 500 km. 

De grote automatische deuren klappen via een spraakcommando open en dicht, het stuur trekt zich in autonome modus terug in het dashboard. Dankzij ontbrekende B-stijlen hebben we zee├źn van ruimte in het interieur, volgens VW kan je er zelfs een crossfiets in kwijt, mocht je dat een goed idee lijken.  

De I.D. Crozz wordt samen met de I.D (hatchback) en een ander model de eerste productie-VW's onder het I.D.-label, met een onthulling in 2020. In 2022 volgt de moderne variant van de Bulli. Vanaf 2025 moeten er 23 volledig elektrische Volkswagens op de markt zijn, goed voor een kwart van de totale afzet (3 miljoen auto's). Of Volkswagen ons in 2018 of '19 ook nog met een derde I.D. Crozz concept gaat verrassen zal de tijd leren.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6a923be1b4d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });