Formule 1 seizoen 2020 loopt waarschijnlijk door in 2021

De kans bestaat dat het 'lopende' Formule 1-seizoen doorgaat in 2021. De laatste races zullen dan in februari vallen, voordat in maart het nieuwe seizoen alweer begint. Het is een van de radicale oplossingen voor het coronaseizoen 2020.

McLaren F1

De snelle verspreiding van het coronavirus begin maart heeft ervoor gezorgd dat de GP van Australië op het laatste nippertje werd afgezegd. Het bleek toch niet verantwoord om met zijn allen bij elkaar te komen. Inmiddels zijn de eerste acht races afgelast en er wordt gehint op nog meer afgelastingen nu in sommige landen het virus wel heel hard verspreidt.

Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat de Formule 1 zijn volledige inkomen in elkaar laat storten. Dus moet het seizoen worden afgemaakt. De kans is daarom aanwezig dat een aantal races van seizoen 2020 zich af zullen spelen in 2021. Dan wordt er in februari nog geracet, terwijl in maart het nieuwe seizoen alweer start.

Aangezien nu al is besloten dat de F1 in 2021 met dezelfde auto's als dit jaar rijdt, is het pre-season-testen niet nodig. In plaats daarvan kunnen races worden ingepland. Topman Chase Carey vertelde afgelopen week: "The season end date will extend beyond our original end date of 27-29th November, with the actual sequence and schedule dates for races differing significantly from our original 2020 calendar."

Het is echter nog steeds niet duidelijk wanneer de teams weer aan de slag kunnen. De in Italië gevestigde teams Ferrari en AlphaTauri kunnen voorlopig nog niet aan de slag.