Komt Alfa Romeo's grote sedan nog dit decennium?

Alfa Romeo's productplanning is als de loonbetaling van wijlen Bobby Farrell: getekend door uitstel. En die grote sedan die eigenlijk in 2018 zou komen, komt die nog voor 2020? Het Antwoord Zal Je Totaal Niet Verbazen, want het is namelijk 'nee'.

Precies een jaar geleden brachten we jullie een update over de toekomstplannen van Alfa Romeo. Deze behelsden liefst 8 nieuwe modellen tot 2020, waarvan de Giulia en de Stelvio destijds reeds onthuld waren. Onder de overige zes modellen bevond zich een grote sedan, de Alfetta, die de 166 moet opvolgen. Deze ging in 1996 in productie en wordt al tien jaar niet meer gemaakt; het wordt wel eens tijd, zogezegd.

Maar wat schetst ieders verbazing (niet): de Alfetta lijkt doorgeschoven te zijn naar 2021, als huidig CEO Sergio Marchionne al drie jaar aan het rentenieren is. Dit meldt Automotive News althans, en zij weten dingen. De BMW 5 Serie, Mercedes E-Klasse, Lexus GS en Audi A6 kunnen dus nog vier jaar rustig slapen alvorens het angstzweet ze definitief uitbreekt. Precies rond deze tijd verwachten we ook de eerste volledig autonome iNext van BMW, de vraag is wat Alfa Romeo hier tegenover kan stellen. Moederconcern FCA is wel onlangs op de reeds rijdende BMW/Intel-trein gestapt, dus wie weet worden we in 2021 weggeblazen door de Italianen. Of we horen tegen die tijd dat de grote sedan er in 2022/23 gaat komen. Echt. Aan de andere kant: grote sedans zijn een imagomaker en margepakker, maar voor het volume zijn SUV's wellicht interessanter. We gokken dat Marchionne's pijlen hier nu vol op gericht zijn. En op zich, hoe moeilijk is het om een Maserati Levante te rebadgen?

Voor wie niet zo lang kan wachten en met twee portieren minder genoegen neemt: volgend jaar verwachten we wel de coupĆ©versie van de Giulia. Wellicht leuk voor als de 4 Serie of A5 je niet zo aanstaan. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6736a594525', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });