Eindelijk. Een boot voor bij je Brabus 900

U hebt al een wagenpark vol Brabus-producten, maar wilt graag een bijpassend vaartuig om het ruime sop mee te kiezen? Brabus heeft uw rug: begin 2018 stelt het bedrijf uit Bottrop zijn eerste hyperboat voor, de Shadow 800. Brabus maakt er twintig.

Een goede zakenman zoekt altijd aanvullende sectoren om naar uit te breiden, en wat is nou hetgeen dat rijke mensen nog meer willen hebben, naast dure auto's? Juist: dure boten. In samenwerking met de Scandinaviërs van Axopar Boats Oy strekken de auto-souteneurs van Brabus hun zeebenen. 

Het eerste product, de Shadow 800, wordt een rap zeevaartuig dat in januari zijn debuut maakt op een botenbeurs in Düsseldorf. De facto gaat Axopar de productiemodellen onder licentie bouwen voor Brabus, maar laatstgenoemde heeft al wel geïnvesteerd in een in 2019 te openen productiefaciliteit. De bemoeienis met boten lijkt dus meer dan een probeersel.

De Shadow 800 wordt aangedreven door twee Mercury Verado 400 (pk)-motoren, is 37 voet lang (11,3 meter dus) en gaat minimaal €397.500 kosten. Betalen in cash is ongetwijfeld geen probleem. Dan nu de prijsvraag van vandaag: hoeveel kg aan handelswaar kan je op de boot kwijt als je van Cartagena naar de kust van Galicië vaart op 80% van vol vermogen, met inachtname van extra brandstof voor onderweg?