Hij is af! Schwarzeneggers elektrische Hummer H1

Grote dikke asobakken elektrificeren, het lijkt de nieuwe hobby van Arnold Schwarzenegger te zijn. Na de volektrische G-Klasse gaat Arnie nu doorrrr, met een geruisloze Hummer H1. Vermogen? 490 pk.

Het is een vat vol tegenstrijdigheden, die Arnold Schwarzenegger. Actieheld, fitness-buff, liefhebber van enorme Hummers en tanks met loeizware dieselmotoren, maar recentelijk ook gouverneur van Californië, de meest milieubewuste van Amerika's 50 staten. Daarnaast is de Oostenrijks-Amerikaanse bekendheid goed bekend met de mannen van Kreisel Electric, een Oostenrijkse firma die zich toelegt op e-mobiliteit. Een neef van Schwarzenegger heeft een aandeel aandeel van 15% in de firma, vandaar dat Kreisel er opnieuw in slaagde de acteur in te vliegen. 

Kreisel maakte al eerder een G350d tot elektro-SUV en eerder deze week pasten ze het trucje toe op een Hummer H1, toch wel Arnie's signature vehicle. De presentatie van de H1 - inclusief optreden van Schwarzenegger zelf - was de uitsmijter van een feestje waarbij de opening van een nieuw 7.000 m2 groot ontwikkelingscentrum werd gevierd.

De engineers slaagden er in 100 kWh aan accucapaciteit in de Hummer te herbergen, evenveel als Tesla momenteel in zijn topmodellen stopt. De 3.300 kg zware H1 haalt hiermee zo'n 300 km totdat het laadsnoer er weer in moet, het vermogen bedraagt 490 pk, op alle vier de wielen. Topsnelheid? Volstrekt niet relevant, maar je kunt er 120 km/u mee rijden. De uitstoot van 0 gr/km is 470 gram lager dan de Hummer standaard uitspuugt. 

Kreisel timmert lekker aan de weg de laatste tijd. Naast alle exposure die het dankzij Arnie krijgt leverde het ook de e-componenten in de Brabus ultimate-E, de 204 pk sterke concept-Smart- die we vorige week in Frankfurt zagen.