Volvo onthult de XC40: kleine SUV voor de massa!

Hoera voor kleine, hippe, en veilige SUV's! Volvo onthult het derde en voorlopig laatste model in zijn nieuwe XC-reeks, de 40.

Volvo roemt zijn nieuwe XC40 als 'een van de best uitgeruste SUV's in de compacte middenklasse'. Voorbeelden van de veiligheids- en rij-assistentiesystemen van Volvo in de XC40 zijn Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection & Mitigation, Cross Traffic Alert met Brake Support, Rear Collision Warning, Lane Keeping Aid en de 360°-camera die bestuurders helpt bij het manoeuvreren van de auto in kleine parkeervakken. Na dit stortbad aan Engelse termen die er vrijwel allemaal op gericht zijn uw lijf en leden te beschermen, kunnen we door met wat er onder de motorkap ligt.

Bij de introductie heeft de XC40 - waarvan de eerste beelden vorige week reeds lekten - een D4-dieselmotor of T5-benzinemotor onder de kap, beide viercilinders. Later volgen meer varianten, waaronder een volledig elektrische XC40 en minder krachtige maar zuinigere driepitters. Het wordt Volvo's eerste model met een driecilinder.

Omdat we met al onze kleine apparaten tegenwoordig een rommeltje van onze interieurs maken, heeft Volvo zich bij de XC40 tot doel gesteld allerlei vakjes en andere opbergmogelijkheden voor onze spullen te bieden. Want net als een schoon bureau overzichtelijk is, is een schone cockpit dit ook. Daarnaast behoort inductieladen van de smartphone tot de mogelijkheden.

De productie van de nieuwe Volvo XC40 start in november in Gent, België. Bestellen kan in Nederland vanaf 29 september. We voorspellen dat de XC40 een absolute hit gaat worden in de Vinex-wijken en wellicht daarbuiten.