'Oostenrijkse Corona-GP wordt blauwdruk voor F1-seizoen'

Met een beetje geluk kan het Formule 1-seizoen op 5 juli eindelijk echt van start. Na de 'moeilijke' dag van gisteren, kijkt iedereen toch wel echt uit naar een race. Christian Horner verwacht dat Red Bull in Oostenrijk hard mee kan werken aan het organiseren van een levensvatbaar scenario voor toekomstige Grands Prix.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Gisteren was helaas niet de dag van de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. Red Bull had een pleister op de wonde dankzij een leuke video waarin Max Verstappen en Alex Albon door Nederland reden met hun RB7's en een behind the scenes erbij. Het team en de energiedrankjesfabrikant werken echter ook hard aan het heropstarten van de Formule 1.

Het lijkt erop dat de GP van Oostenrijk de eerste race van het seizoen 2020 gaat worden. Het circuit in Spielberg is volledig in handen van Red Bull en dat betekent dat jet bedrijf een flinke vinger in de pap heeft bij het organiseren. Volgens Christian Horner kan de expertise van de organisatie dan meehelpen bij het vormgeven van de rest van het seizoen.

Horner tegen Motorsport: "It's a circuit that's owned by Red Bull, so it's obviously within their control, but they're working with the local authorities and the government. Of course the screening and testing and the restrictions that are going to be in place are going to be pretty draconian, but if it allows the sport to start up again, I think it will be a blueprint for other circuits to follow."

Kleine teams

Horner denkt dat het belangrijk is om de teams compact te houden. Ze kunnen dan in een soort van quarantainegroepen rondreizen tussen de locaties waar ze meoten zijn: "I think when we do get going again, it's going to be like creating a tight group of people, probably less than 80 people within a team, and they're all going to have to stay in the same hotel, they're all going to have to travel together, and they are not going to be able to interface with other teams."

Dan is er natuurlijk nog wel de kwestie van de lokale organisaties. Die reizen uiteraard niet mee in de karavaan, zij moeten ook allemaal getest en goedgekeurd zijn. "I think that there are going to be procedures in place that are designed to protect most of the competitors, and also take the necessary precautions for the hosts of these races as well, so it's not going to be a standard Grand Prix format by any shape or form."

Het zal hoe dan ook een moeilijk verhaal worden dit jaar en dan ook nog eens allemaal zonder publiek. Dat betekent helaas ook dat we met voorgekookte interviews van de officiële ""journalisten"" van F1 zitten. Dat worden dus van die zout- en kritiekloze interviews als voor een Formule E race. Pfff.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool