Nissan Leaf komt ook in dikke Nismo-versie

De nieuwe Nissan Leaf ziet er een stuk beter uit dan zijn voorganger, maar het blijft een tikje saaie auto. Mensen die een agressiever uiterlijk zoeken, maar wel lekker elektrisch willen zoemen, kunnen binnenkort kiezen voor de Leaf Nismo.

Nissan heeft de pittige variant vandaag officieel bevestigd op een evenement van het merk. Daarbij werd ook meteen een foto van de Leaf Nismo Concept getoond. Een voorbode van de gespierdere versie van de elektro-Nissan. 

De concept car is voorzien van de bekende Nismo-eigenschappen. Een dikkere bodykit geeft de auto direct een agressiever uiterlijk. De voorbumper heeft grotere luchtinlaten onder de koplampen en de daarin geplaatste mistverlichting bestaat uit LED'jes. De Nismo krijgt ook mooiere en grotere velgen. 

Het gaat bij deze Nismo-versie alleen nog om het uiterlijk, maar in een later stadium komen ook de liefhebbers van meer vermogen aan hun trekken. Voor 2019 heeft Nissan de Leaf E-Plus in de planning staan. Dat model krijgt een stijvere ophanging en een verbeterd batterijpakket. Combineer dat met de Nismo-bodykit en je hebt een echte performance versie van de Leaf. Dat elektrisch rijden gaat nog eens leuk worden.