Bouw een jetpack en win $2 miljoen van Boeing

And I think it's gonna be a long long time, 'Till touch down brings me round again to find, I'm not the man they think I am at home. Oh no no no I'm a rocket man…

Of het nou per drone, per vliegende auto of per jetpack is: de mens moét de komende jaren de onderste sferen van de lucht pionieren met laagdrempelige en goedkope(re) alternatieven voor het vliegtuig of de helikopter.

Jet packs zijn zonder twijfel de allercoolste van deze drie, maar ook de beperktste. Met zo'n afterburner op je rug is de pret na een paar minuutjes wel over, dus zelfs de 007-factor (check die 1965 special effects) kan jet packs niet voor het grote publiek interessant maken. Het is vooralsnog vooral een gimmick om heel inclusieve selfies mee te maken op de gay LGGBDTTTIQQAAPP Pride (ook al is dat meer een flyboard dan een jet pack, maar dat terzijde).

Vliegtuig- en wapenbouwer Boeing wil hier verandering in brengen, en tot een jetpack voor de massa komen. Om deze reden heeft het een grote competitie uitgeschreven, met als doel de ontwikkeling van een handzame jetpack, volgens het traditionele VTOL-principe (Vertical Takeoff And Landing). Het ding moet in staat zijn zijn baasje over een afstand van 32 km (20 mijl) te vervoeren zonder tussentijds te herladen of brandstof bij te vullen. 

Er wordt al serieus ontwikkeld aan de jet pack van de toekomst (bijvoorbeeld door JetPack Aviation, zie video hieronder), doch Boeing wil hier een extra impuls aan geven. *neuriet zachtjes Rocket Man (of  Dune)* Bent u een jet pack-expert en hongerig naar die zoete, zoete Boeing-miljoenen? Kijk dan even HIER. Godspeed.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f10663df2d50', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });