Range Rover Sport vernieuwd, inclusief 575 pk sterke SVR

Range Rover heeft de Sport een facelift gegeven, en introduceert zijn eerste stekkermodel. Deze P400e maakt als eerste gebruik van Land Rovers nieuwe naamstrategie. Voor V8-minners is er een SVR, met 575 pk en onmisbare carbon motorkap.

De nieuwe Sport - verkrijgbaar vanaf eind dit jaar - onderscheidt zich van zijn voorganger door een nieuwe grille, bumpers, een herontworpen achterspoiler en slankere (LED-) lampen. Binnenin zien we het Touch Pro Duo infotainment-systeem dat debuteerde in de Velar, met dubbele 10” touchscreens. Ook krijgt de koper nieuwe stoelen, die -naar we hopen- comfortabeler zijn dan de vorige.

De grote wijzigingen zitten hem echter in het modellenaanbod. De P400e is de eerste PHEV van Range Rover. De bijna 2.500 kg zware kolos herbergt een Ingenium-viercilindertje, bekend uit onder andere de F-Type en goed voor 300 pk. De elektromotor trekt het systeemvermogen op naar 404 pk. De auto maakt gebruik van een 13,1 kWh-accupakket, waarmee zo'n 50 km puur elektrisch gereden kan worden. Het model vervangt de (stekkerloze) SDV6 hybride.

Ook al heeft de P400e een vierpitter, Land Rover doet niet gierig met de overige motoriseringen, want het kent zijn clientlèle. Er staat wederom een TDV8 diesel op de lijst, de V8 Supercharged gaat van 510 naar 525 pk en de SVR - het ultieme staaltje hood chique - werd opgetrokken van 550 naar 575 pk. Hier gaan we ongetwijfeld de komende maanden nog een Ringtijd van vernemen (de vorige deed het in om en nabij de 8:16 minuten).

In Nederland BPM-land doet de importeur het echter rustiger aan qua aanbod, hier krijgen we voorlopig alleen (diesel-)vierpitters en de SVR voor de liefhebber. De prijzen:

  • Range Rover Sport SD4 S vanaf € 93.975
  • Range Rover Sport SD4 SE vanaf € 97.975
  • Range Rover Sport P400e SE vanaf € 97.815
  • Range Rover Sport SVR vanaf € 210.365

Bekijk hieronder de eerste video van de RR Sport

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b60de632ae', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });