Dit is de nieuwe Audi A7

In 2010 kwam Audi met haar antwoord op de Mercedes CLS, de A7. De vierdeurs coupƩ uit Ingolstadt is inmiddels aan vernieuwing toe, en vanavond laat Audi zien wat het ervan gemaakt heeft. Onze correspondent ter plaatse bekijkt 'm in het echt.

Zoals we mogen verwachten van een model in dit segment hangt Audi deze (naar wens) helemaal vol met meedenkende tech. De nieuwe A7 heeft weliswaar niet zoveel autonomie als de A8, maar het scheelt weinig. Nieuw zijn onder meer zaken als achterwielbesturing (dat vanuit Porsche langzaamaan door de Volkswagen Group begint te druppelen) en niet minder dan 39 elektronische rijassistenten. Zegt Audi, we hebben ze nog niet nageteld.

De nieuwe A7 blijft met zijn 4.969 millimeter net onder de 5 meter en is aanvankelijk slechts in één uitvoering beschikbaar: met een 340 pk sterke 3.0 TFSI die samenwerkt met een DSG-7. Volgens Audi's ingewikkelde cijfercombinatiesysteem betekent dat dat hij de aanduiding '55' meekrijgt. Audi heeft zich daarnaast veel moeite getroost om de A7 er breedgeschouderd uit te laten zien, als referentie naar de Ur-quattro.

Naast nieuwe functies bleef een deel van de auto oud en vertrouwd: naast de in grote lijnen identieke carrosserievorm herbergt het kontje wederom een spoiler die uitklapt. Wat toch wel echt één van de coole dingen aan de A7 was.

Audi is de koning van de lampjes, en de Duitsers zijn niet van plan die titel uit handen te geven: de klant kan kiezen uit drie soorten koplampen: LED, HD Matrix LED en HD Matrix LED met lasergrootlicht. De achterlichten zijn opgebouwd uit dertien verticale segmenten die aan iedere zijde worden verbonden door een LED-strip; wederom een hommage aan de Audi Ur-quattro.

Elke A7 krijgt een mild-hybride systeem, wat inhoudt dat er een tweede accu wordt ingebouwd. Deze is met 48V vier keer krachtiger dan standaard en dankzij Li-ion technologie blijft de gewichtstoename beperkt. De bedoeling is - naast voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar stroom voor de systemen in de auto - dat alles goed blijft werken op het moment dat de motor wordt uitgeschakeld: want ook de A7 kent de 'zeil'functie, die tussen 55 en 160 km/u werkt. Dit zou tot 0,7 liter per 100 km moeten schelen.

Voor de marktintroductie hoeft u slechts enkele weken te wachten: vanaf medio november is de nieuwe A7 al in Nederland te bestellen en vanaf januari verschijnen de eerste exemplaren op de weg. In Duitsland is de vanafprijs 67.800 euro, de Nederlandse prijzen volgen. Instant update: de eerste liveplaatjes!