Honda Sports EV Concept: opnieuw een retro-homerun

Het Urban EV Concept van Honda, dat we in Frankfurt zagen, was een schot in de roos. Het doosvormige autootje heeft nu een broertje gekregen, in de vorm van het Sports EV Concept: zelfde benadering, andere vorm.

Als we kijken naar de afmetingen en de vorm van het tweezittertje, dan komen deze nog het dichtst overeen met de bestaande Honda S660. Dit Japan-only model valt in de voordelige kei-categorie. 'Kei' is een afkorting van kei jidōsha, wat heel letterlijk 'kleine auto' betekent. De voorwaarden voor deze categorie: maximaal 3,4 meter lengte en maximaal een 660 cc motortje, waarvan het format vrij in te vullen is.

Stel, Honda maakt de Sports EV Concept op de leest van een kei-car met een krachtige maar lichte hybride-component, dan kijken we in potentie naar een leuk gooi-en-smijt-ijzer. De enige (grote) downer: het vermogen van een kei-car mag maximaal 64 pk bedragen, anders valt de auto buiten deze categorie.

Maar los van het gespeculeer: de Sports EV is vooral een erg leuk ogend wagentje op precies dezelfde leest als de Urban EV, die zelfs een piepklein vleugje stoerheid in zijn Dodge-achtige lampfront heeft weten te verwerken. Mocht Honda er een productieversie van maken (de Urban EV is voor 2019 beloofd) dan zijn we benieuwd hoe de uitwerking wordt. We weten dat de driepitter van de S660 over voldoende opvoerpotentieel beschikt, maar don't get your hopes up.