Cirkel is rond: Ferrari dreigt met vertrek uit F1

Ferrari racet al sinds de jaren '50 mee in de Formule 1 en is daarmee een constante factor in de sport. Ook een constante factor zijn de dreigementen om de sport te verlaten. Luca de Montezemolo uitte ze meermalen, en zijn opvolger Marchionne nu ook.

Het Ferrari-team krijgt al sinds mensenheugenis een hele vette bonus ter waarde van $100 miljoen uit de pot waarin de te verdelen inkomsten van de teams zitten, puur en alleen omdat het al zo lang meedoet in de F1. Dit is een erfenis van Bernie Ecclestone, en de andere teams kunnen niet wachten om deze traditie te slopen. Vrij logisch: er is in totaal een kleine miljard te verdelen, dan is een tiende daarvan een flink stuk van de taart.

Toen Ecclestone nog met ijzeren vuist regeerde was een afschaffing niet aan de orde, maar de Brit heeft inmiddels plaats moeten maken voor het Amerikaanse Liberty Media, dat meer bereid lijkt mee te spelen met de overige teams. Deze week kwamen de hoofdrolspelers in Parijs bij de FIA bij elkaar om te praten over de F1 vanaf 2021, wanneer de huidige Concorde-overeenkomst uit 2013 is afgelopen. De focus in de berichtgeving lag vooral op de motorontwikkeling, maar Ferrari ziet de bui voor wat betreft zijn eigen exclusiviteitspositie natuurlijk ook hangen. Daarom deed CEO Sergio Marchionne gisteren in een conference call met investeerders uitspraken die er niet om liegen.

I think it needs to be absolutely clear that unless we find a set of circumstances the results of which are beneficial to the maintenance of the brand, and the marketplace, and to the strengthening of the unique position for Ferrari, Ferrari will not play. And that’s got a whole lot of implications, apart from the cost relief from the structure of Ferrari, which is not inconsequential. But it does open up a whole lot of alternatives about what Ferrari could be doing with itself going forward and beyond that date [2021].

I don’t want to prejudge any of this. We’re walking into this meeting next Tuesday with the best of intentions, we’ll see where it takes us. What I do know is that it is part of our DNA since the day we were born. It’s not as though we can define ourselves differently. But if we change the sandbox to the point where it becomes an unrecognizable sandbox, I don’t want to play anymore.

Van Marchionne kan je foorgaans ferme taal verwachten, en ook deze woorden liegen er niet om. De CEO zwaait zelf in 2018 af, dus hij zou een eventueel vertrek van Ferrari vanaf de zijlijn gadeslaan. Op de vraag hoe hij zich zou voelen, wetende dat hij degene is die Ferrari na driekwart eeuw uit de F1 trekt, antwoordde Marchionne: “Like a million bucks, because I’d be working on an alternative strategy to try and replace it. A more rational one, too."

Dit zijn nogal uitspraken, zeker als je bedenkt dat voor stichter Enzo Ferrari racen het allerhoogste goed was. Ferrari - dat op weg is naar een jaarwinst van een miljard euro - is alleen begonnen straatauto's te maken om de race-activiteiten te kunnen bekostigen. Maar we weten ook dat Ferrari de toon graag scherp zet, we kunnen het aantal geuite dreigementen om de F1 te verlaten niet op één hand tellen.

Bovenstaande ontevredenheid gaat niet alleen over een eventueel verlies van de tekenbonus. Net als Mercedes en Renault is Ferrari nog niet overtuigd van de eerste aanzet voor de nieuwe motorplannen vanaf 2021. Teambaas Arrivabene zei erover: "We hebben de mogelijkheid om een veto uit te spreken en dat zullen we ook zeker niet nalaten als daar gegronde redenen voor zijn." Om hier aan toe te voegen: "maar met allemaal serieuze en weldenkende mensen die allemaal begrijpen waar we het over hebben en een duidelijk idee voor de toekomst hebben denk ik dat we er wel uit zullen komen en dat we geen veto nodig zullen hebben."

Komende dinsdag komen de teambazen en Liberty Media opnieuw bijeen. Het beloven nog een paar spannende jaren te worden tot 2021.