Max Verstappen voorzichtig over voorspellingen 2018

Hoewel het einde van dit seizoen geweldig verloopt voor Max verstappen, blijft de Nederlander voorzichtig met toekomstvoorspellingen. Iedereen hoopt dat zijn team volgend jaar kan strijden om de titel, maar Max blijft op zijn hoede.

Met twee overwinningen in de laatste vier races, gaat Verstappen momenteel als een speer. De Red Bull kan de Mercedessen en Ferrari’s niet alleen volgen, maar ook aanvallen, waarmee het team eindelijk op het niveau is waar het begin dit jaar wilde zijn. Net als vorig jaar hoopt iedereen met een Nederlandse vlag dat de renstal dit niveau kan meenemen naar volgend jaar, zodat Max vanaf het begin van het seizoen kan meestrijden om overwinningen en de wereldtitel.

De Nederlandse coureur staat echter met beide benen op de grond en realiseert dat er in de winterperiode veel kan veranderen. Net zoals afgelopen winter. “Ik ben nog steeds een beetje voorzichtig, maar het gaat nu in ieder geval de goede kant op”, verklaart hij tegenover Motorsport. “Je weet nooit waar de andere teams mee komen. Ik wil gewoon van het einde van dit seizoen genieten en dan zien we wel wat er volgend jaar gebeurt.”

De competitiviteit van Red Bull volgend jaar zal weer grotendeels afhankelijk zijn van de verbeteringen die motorleverancier Renault kan doorvoeren. Daar ging het aan het begin van dit jaar best wel mis voor het team en het is dan ook moeilijk te voorspellen hoe ze er volgend jaar voor staan. Max durft in ieder geval geen uitspraken te doen over Renaults potentie om te verbeteren. "Dat zien we volgend jaar", concludeert hij. "Ik vind het moeilijk om daar nu op te antwoorden." 

Vader Jos weet in ieder geval zeker dat het niet aan de motivatie van zijn zoon zal liggen. Het succes in de afgelopen weken heeft Max een enorme boost zelfvertrouwen en motivatie gegeven. "Ik heb het gevoel dat hij meer en meer vertrouwen krijgt", aldus een tevreden vader. "Dit is ook de reden waarom we een nieuw contract hebben getekend. Hoe Red Bull het voor elkaar heeft gekregen om dingen om te gooien, van een niet zo goede auto naar wat ze nu hebben, dat is fantastisch."