Max Verstappen moet langer wachten op motorupdate

Het zit Max Verstappen dit seizoen niet echt mee. Eerst blijkt de Red Bull te kort te komen ten opzichte van de top en nu laten verbeteringen aan de auto op zich wachten. Renault stelt een belangrijke motorupdate uit.

De Franse motorfabrikant zou eigenlijk voor de Grand Prix van Canada (11 juni) met een grote update komen, maar heeft deze nu uitgesteld. Renault hoopt nu op een introductie voor "eind juli", wat betekent dat de coureurs er pas drie wedstrijden na Canada gebruik van kunnen maken. 

De motormaker heeft de update uitgesteld, omdat het bedrijf er zeker van wil zijn dat de update niet ten koste gaat van de betrouwbaarheid. De verbeterde motor hangt in de dyno en zorgt daar blijkbaar nog voor twijfels over de levensduur van de benzineslurper. "The thing we need to get under control is engine reliability, I've said that on many occasions. We know there is some fragility in the system that we need to cope with. It is true on the track and it is true on the dyno", zo legt Renaults F1-directeur Cyril Abiteboul uit. 

Ondanks de vertraging blijft Abiteboul positief over de inhaalslag die Renault moet maken. "I am not lowering my ambition to be able to cut massively the gap to Mercedes and Ferrari that is still here. I am not saying we are on a par with them now - but we have a plan for that." Er wordt dus gelukkig nog steeds heel hard gewerkt om het gat met de top te verkleinen. 

Hopelijk betekent dat dat Verstappen in de tweede helft van het seizoen wel kan meestrijden om de overwinning. De Nederlander reageert vooralsnog gelaten op het nieuws van zijn motorleverancier. "This is just the way it is. You can't change anything about this."