Als u naar de vormen van de Terzo Millennio keek, en meende hier met een product te maken te hebben dat niet van Lamborghini afkomstig is, maar van iemand uit het grote leger der photoshop-designers, dan vergeven we u. Het ding ziet er zo extreem uit dat we precies dit gevoel hadden. Echter, het concept staat op de officiële webpagina van Lamborghini, dus dan zal het wel kloppen, nietwaar?
Voor deze supercar van het derde millennium werd de samenwerking aangegaan met het prestigieuze Massachussets Institute of Technology (MIT). Waar een Lamborghini doorgaans nagenoeg alleen uit hoeken bestaat is dit exemplaar op bepaalde plekken - zoals de vorm van de cockpit - erg rond. Details als de zeshoekige sleepogen geven echter de duidelijke Lamborghini-vibe. Het zou zelfs kunnen dat het aantal hoeken specifiek uit zes bestaat, daar de auto grotendeels uit koolstofvezel is opgetrokken, wat het zesde element in het periodieke systeem is. De LED-strips achter komen rechtstreeks van de Aventador Centenario.
Vanzelfsprekend heeft een dergelijk futuristisch concept geen dinoverbrandende verbrandingsmotor aan boord, maar een schone elektrische aandrijflijn. De gehele auto, inclusief de koolstofvezel koets, moet meehelpen aan regeneratie van energie om de batterijen te voeden. Gewone accutechnologie is voor dit concept te min, Lamborghini aim is to develop an innovative supercapacitor able to close the gap with conventional batteries in terms of energy density, preserving an outstanding power density. Dus.
Elk wiel heeft een elektromotor, waardoor de auto - zoals het een Lamborghini betaamt - 4WD is.
We kunnen nog even doorgaan over alle materialen, maar in dit geval tellen de afbeeldingen meer. Het is niet alsof de Terzo Millennio volgend jaar in deze vorm in de Lamborghini-showroom staat. Over de oervader van het concept hoeft niet gespeculeerd te worden, dat brengt Lamborghini overduidelijk in beeld: het door Marcello Gandini (Bertone) gestylede Stratos Zero-concept uit 1970 was de inspiratie voor de Terzo Millennio, dat bijna een halve eeuw later de spotlights op zich gericht ziet.