Meer dan 50.000 Nederlanders ondertekenen hot dog-petitie

Wanneer de temperaturen in de zomermaanden tropische vormen aannemen, wordt het in afgesloten auto's pas écht heet. Toch presteren mensen het elk jaar weer om levende wezens - vooral honden - erin achter te laten.

Hondenbezitters die hun viervoeter nu aan hitte onderwerpen of - in het ergste geval - letterlijk koken komen nu nog regelmatig weg met een tik op de vingers. Best raar, want dergelijke grove nalatigheid die tot de dood van een levend wezen leidt is vrij ernstig te noemen. Het inspireerde een dierenliefhebber tot het opstellen van deze petitie.

Om in de Tweede Kamer behandeld te worden heeft een petitie 40 duizend ondertekeningen nodig, deze heeft er inmiddels 51 duizend. Laten we hopen dat de discussie die aangewakkerd al voorkomt dat mensen hun dier in een hete auto achterlaten. Voor de paar onverbeterlijke personen onder hen werkt een zwaardere straf misschien preventief. 

Als kleine reminder van wat voor zweethok een ongekoelde auto eigenlijk kan worden recyclen we een stukje classic Top Gear, waarin Clarkson, May en Hammond voor hond spelen in een E-Klasse: