Gemeente Rotterdam gaat ook na middernacht parkeergeld innen

Parkeren tot 23:00 uur? Op je muil, gauw! 'Gewoon lappen tot 1 uur 's nachts, ******boef!' wordt het devies in het centrum van de Maasstad.

Vanaf 19 januari 2018 worden de parkeertijden in Rotterdam-centrum opgerekt: in het weekend gaat deze van 23:00 naar 01:00 uur, zo meldt RTV Rijnmond. Doel is het weren van uitgaanspubliek dat met de auto komt. Doordat zij nu veel plekken bezet houden is er vaak geen plek meer voor bewoners met een vergunning, en dus gaat de gemeente gedurende een jaar experimenteren met andere parkeertijden.

Wel zijn ze schappelijk in het bieden van een alternatief: de tarieven om te parkeren in een stadsgarage gaan omlaag. Tussen 22.00 uur en 6.00 uur betaal je slechts één euro per uur. Mits je de milieuzone inkomt met je wagen, natuurlijk.

Wat wij ons afvragen: wie gaat er in hemelsnaam op stap en zet dan de auto pal in het centrum? Naast het Bob-probleem lijkt ons toch dat het OV, de fiets, of anders Uber in de Randstad voldoende alternatieven biedt, nietwaar?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deb4c915a0c4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });