Officieel: Tesla's truck met een bereik van 805 km

Zojuist onthuld: Tesla's elektrische vrachtwagen met de bijnaam BAMF (Bad Ass MotherF*cker). Volgens de PR-talk is het ding gestroomlijnder dan een Bugatti Chiron en doet hij 0-96 km/u in 5 seconden.

Voordat we uitgebreider op de vrachtwagen ingaan, eerst de droge feiten: de productie moet beginnen in 2019, de Enhanced Autopilot is standaard inbegrepen, dus lane assist en een remfunctie zitten er altijd op.

De aandrijflijn gaat gegarandeerd 1,6 miljoen km mee. Het bereik van 805 km (500 mijl) is gemeten met een vollast van 36,3 ton (80.000 lbs.); met deze last accelereert de truck in 20 seconden van 0 tot 96 km/u. Zonder trailer gaat de sprint in 5 seconden. De cabine is voorzien van Tesla Armor Glass, ideaal tegen harde inkomende objecten:

Details horen we later, maar wel maakte Elon Musk op het onthulevenement bekend dat de truck is voorzien van vier van elkaar onafhankelijke elektromotoren, die de vier achterwielen aandrijven. In het geval dat de combinatie dreigt te scharen treden deze motoren als stabilisatoren op om de truck recht te houden.

Met behulp van Megachargers kunnen truckers hun Tesla met een rotvaart volladen: hiermee kan in slechts een half uurtje 600 km aan bereik bijgetankt worden. Het klinkt allemaal fantastisch, als Tesla zijn planning haalt zien we over een jaar of twee de eerste exemplaren van de band rollen. Gezien hun track record moet je ze er niet helemaal op vastpinnen, heck: zelfs de onthulling van deze concept-truck werd twee keer uitgesteld. Desalniettemin zijn de eerste verhalen veelbelovend, we zijn benieuwd!

Bekijk hieronder Elons presentatie van de truck