Pickup op rupsbanden komt je piste zwart maken

Wat krijg je als je een reeds imposante pickup-truck neemt, en hier een set rupsbanden onder monteert? Juist, een nog imposantere wannabe-Pistenbully. Check het GMC Sierra All Mountain Concept.

GMC, het luxemerk van Chevrolet, maakt zijn Sierra-pickup in drie formaten: 1500 (light-duty) en 2500/3500 (heavy-duty). Het nam een exemplaar van de 2500 in extraluxe Denali-trim, en maakte hier bovenstaand sneeuwmonster van. Waarom? Voor de aandacht natuurlijk. Deze week debuteert het gevaarte in het bekende Amerikaanse wintersportgebied Vail, waar Audi in 2012 ook al eens een potente Q3 aan wijdde.  

Bij de looks van deze GMC valt de Audi volledig in het niet: in het vooronder ligt een grotere motor dan in een Lamborghini- of Ferrari V12: de Duramax Turbodiesel meet 6,6 liter, en levert 450 pk en 1.235 Nm.

GMC wil zichtbaar zijn in het wintersportgebied, en is daarom een partnerschap aangegaan met Vail Resorts. De marketingbaas legt het concept zo uit: “The Sierra All Mountain concept is perfectly suited for the outdoor activities offered at Vail properties. This unique concept truck is a fun way to attract attention to GMC and highlight our partnership with Vail Resorts.”  

Eind november, tijdens de L.A. Auto Show, presenteert GMC nog een soortgelijk Sierra All Mountain concept, gebaseerd op een Sierra 2500HD All Terrain X. Met dit bijltje hebben de pickup-makers overigens eerder gehakt, onderstaande video toont een eerdere GMC-pickup in het Canadese Whistler.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2e81f85db98', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });