LOL. Bing Maps 'jorist' Google-auto uit eigen kaart

"Een Street View-auto? Welke Street View-auto? Ziet u ergens een Street View-auto? Wat is überhaupt dit 'Street View' waar u het over heeft?" ~ Microsofts Bing-redactie, waarschijnlijk.

Kaartendienst Bing bevindt zich vaak (en terecht) aan de ontvangende kant van hoon op het net. Met bovenstaande slechtste photoshop ooit maken ze het niet veel makkelijker voor zichzelf: een street view-auto is in Microsofts concurrerende dienst 'weggepoetst' op de meest knullige manier die je kunt bedenken. De Subaru kreeg lukraak een kleine grijze rechthoek over zich heen geplakt, dus wat we nu zien is een klein balkje waar een halve auto en een enorme dakcamera bovenuit steekt. Maar de intentie is helder, Bing wilde een Lingo'tje doen: de Impreza staat zogezegd niet op de kaart.

Het prutswerk van miljardenbedrijf Microsoft werd ontdekt door The Verge, dat meteen even nazocht of Google zijn resultaten had gecensureerd. Het antwoord is een eenduidig 'neen'. Ain't nobody got time for that.

De kaartkoloniserende auto's van de twee grootmachten kwamen elkaar in juli 2014 tegen in Fashoda Minnesota. Voor zover bekend leidde het treffen niet tot wederzijdse agressie van de werknemers. Crisis afgewend. Maar als je dan achteraf toch unilateraal Noord-Korea wil gaan op dit soort resultaten, doe het dan in ieder geval goed. Zelfs Leon Trotski werd heel vakkundig uit foto's weggepoetst, en dat was bijna een eeuw geleden.