Bovenstaande klinkt positief, doch de waarheid is dat het bedrijf uit Los Angeles op het randje van de afgrond balanceerde. De komst van Branson - die voorzitter is geworden van het tot Virgin Hyperloop One omgedoopte concern - en de hiermee samenhangende investering van $50 miljoen uit de Emiraten en Rusland, geven de vacuümtransporteur en zijn 300 werknemers weer een beetje lucht.
Echter, we gaan er niet van uit dat Branson de hoofdprijs heeft betaald voor zijn niet-nader gespecificeerde vinger in de pap bij het bedrijf. De externe investeringen komen van Ruslands Caspian Venture Capital en DP World, een grote havenuitbater in Dubai.
Met het nieuwe elan toog Hyperloop One naar de ruim 500 meter lange testbuis in de woestijn van Nevada, waar het een snelheid van 387 km/u wist te noteren. Ruim sneller dan de 320 km/u die het eerder dit jaar op de klok wist te zetten, en ongeveer een derde van wat het concept uiteindelijk zou moeten doen. Om deze snelheid te bereiken werd de MagLev-constrcutie door een nagenoeg weerstandloze buis geschoten: de omstandigheden waren vergelijkbaar met die op 65 kilometer hoogte.
Hyperloop One is één van meerdere bedrijven die zich bezighouden met de Hyperloop-technologie van Elon Musk. Musk schreef het plan en liet het verder aan anderen over om dit uit te werken. Recentelijk kwam hij hier echter op terug: hij ontwikkelt met zijn eigen Boring Company nu ook een Hyperloop.