Duitsland scherpt per 1-1-2018 regels winterbanden aan

Komende maand wijzigen bij de oosterburen de winterbandenregels: wie nieuwe M+S-banden in de winter wil gebruiken, krijgt te maken met strengere eisen.

Naast zomer- en winterbanden is er de tussenvorm M+S, oftewel Mud and Snow (of Matsch und Schnee, voor de Germanen onder ons). Binnen deze categorie 'vierseizoenenbanden' zelf is een onderscheid: je hebt ze mét en zonder Alpinesymbool, dat als symbool een sneeuwvlokje op de band heeft. Dit symbool verdienen de producenten door hun band aan een aantal mininumeisen te laten voldoen. Per 1-1-'18 mogen mensen op M+S-banden alleen in de winter rijden als hun banden dit symbool hebben. Simpeler gezegd, de Duitse overheid wil alleen snowflakes op haar snelwegen.

Bovenstaande is iets dat wij niet wisten, en 86 procent van de Nederlanders met ons. Gelukkig is er de BOVAG om ons op de hiaten in de kennis te attenderen, met als bijvangst dat de eigen leden wellicht wat extra nieuw rubber verkopen. Niets mis mee, daar is de organisatie voor.

Om bestaande M+S-gebruikers niet op kosten te jagen geldt het voorschrift alleen voor nieuw gemonteerde banden, waarbij de DOT-code leidend is. Deze vier cijfers op de wang van uw band tonen het weeknummer en jaartal waarin deze is geproduceerd. Alles vanaf '0118' moet dus een sneeuwvlokje hebben. Dit opent misschien ook perspectief voor handelaren om van hun oude voorraad af te komen; er zijn altijd wel mensen die een paar euro's willen verdienen.

De overgangsregeling voor 'oude' M+S-banden gledt tot en met 30 september 2024, daarna moet alles zonder sneeuwvlok uit het verkeer zijn.