Jumbo-baas Frits van Eerd rijdt ook volgend jaar Le Mans

Niet alleen Fernando A. kan komend seizoen de 48 uur van Le Mans winnen, ook grootgrutter Frits van Eerd en zijn Racing Team Nederland zijn weer van de partij. De sponsor van Max Verstappen heeft de smaak te pakken: hij gaat het hele seizoen racen.

Afgelopen jaar debuteerde Racing Team Nederland tijdens de 24 uur van Le Mans (uitslag): Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barichello finishten met hun Jumbogele Dallara op het Circuit de Sarthe als elfde in de LMP2-klasse en als dertiende in het algemeen klassement. Kennelijk smaakte dit naar meer, want vandaag maakt het team bekend dat het zich heeft ingeschreven voor het volledige - acht races tellende - Super Season.

Wie er naast van Eerd plaats gaat nemen in de LMP2-bolide is nog niet bekend, het team zegt zich hier de komende weken op te oriënteren. We weten dat er inmiddels nóg een Braziliaanse oud-F1-coureur op de markt is, hint, hint. Of misschien kan Frits wat boter en vis uit de koelcel pakken, en Verstappen senior verleiden nog eens achter het stuur plaats te nemen. De laatste keer dat Jos meereed (in het team van staalbaron Peter van Merksteijn) leidde dit tot een klasse-overwinning in de LMP2.

Van Eerd is in zijn nopjes dat hij dit seizoen acht races kan rijden: “Ik ben er enorm trots op dat we na ons debuutjaar deze grote, ambitieuze stap zullen maken. Met onze deelname aan het wereldkampioenschap is Nederland vertegenwoordigd op het hoogste niveau van de sportwagenracerij.