Frankrijks wapen tegen verkeersdoden: lagere maximumsnelheid

In de strijd om lagere verkeersdoden is één maatregel even symbolisch als voor de hand liggend: verlaag de maximumsnelheid. Frankrijk gaat dit doen op de routes provinciales en mikt hiermee op 400 doden minder per jaar.

Nederland kent zowel 80- als 100-wegen, in Frankrijk heb je de 90-weg. Althans, nog wel, want per 1 juli 2018 wordt de maximumsnelheid er waarschijnlijk verlaagd naar 80 km/u, zo melden Franse media.. De Franse premier Edouard Philippe kondigt de maatregel naar verwachting vandaag aan, met als inzet dat er na invoering plots megaveel levens gered gaan worden. Het zal ons benieuwen, en de rest van Frankrijk ook: in een enquête geeft twee op de drie Fransen aan geen fiducie te hebben in de maatregel.

Op het Franse wegennet (het omvangrijkste van Europa) vallen jaarlijks 3.500 doden en 70.000 gewonden. Net als Nederland loopt nu ook Frankrijk tegen het probleem aan dat de rek uit de neergaande cijfers is, wat de ambitieuze doelstellingen voor de toekomst in gevaar brengt. Om deze reden worden op zo'n 400.000 kilometer aan landwegen  de 90-bordjes vervangen door 80-exemplaren.

Sceptici wijzen de Fransen op een Deens experiment, waarbij het omgekeerde werd gedaan en de verkeersdoden in twee jaar tijd met 13% daalden. Maar hopelijk kan ieder enigszins intelligent mens bedenken dat snelheid slechts een onderdeel van potentieel gevaarlijk weggedrag is: de factoren smartphone-, alcohol- en drugsgebruik blijven hetzelfde. Evenals het gegeven dat een deel van de automobilisten nou eenmaal beroerd rijdt en in gevaarsetting zeer irrationele keuzes maakt. Maar we wensen de Fransen veel succes, hopelijk daalt het aantal slachtoffers daadwerkelijk.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b43599c2dc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });