Gepantserde Tesla accelereert sneller dan een kogel

Sneller dan een kogel accelereren is misschien een beetje overdreven, maar deze gepantserde Tesla is het snelst weg bij een dreigend gevaar. Bijkomend voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn dat de benzinetank ontploft.

tesla

Als je in het Midden Oosten woont, dan is de kans groot dat je je bezighoudt met oliehandel. Dat is meteen ook de reden dat vrijwel alle V12's in dat werelddeel verkocht worden: ze hebben benzine in overvloed. Daarnaast hoeven ze niet te vrezen dat hun omgeving dankzij de klimaatverandering in een woestijn verandert.

Wie in die buurt echter in een Tesla gaat rondrijden, kan rekenen op vreemde blikken: een gek die op stroom gaat rijden. Een blasfemist. De kans is dus aanwezig dat een oliesjeik zijn AK-47 op de auto leegschiet. Om die reden vroeg een Midden-Oosterse klant aan het Amerikaanse bedrijf Armormax om een Tesla Model S P100D te voorzien van B6 pantsering. Die categorie houdt in dat de auto resistent is tegen 7,62x51 mm munitie. Dat zijn flinke kogels (ter vergelijking: een standaard NATO-wapen gebruikt 5,56×45mm). De auto biedt echter geen weerstand aan armour piercing rounds, daarvoor heb je een B7 pantsering nodig.

De Tesla is nauwelijks van een standaardwagen te onderscheiden. Alleen als je naar de ramen kijkt, zie je dat daar grotere zwarte randen omheen zitten voor het pantserglas. Ook aan de banden zou je de auto kunnen herkennen, want er zitten speciale runflat-exemplaren op. Aan de vertraagde versnelling herken je hem nauwelijks: de verstevigingen zijn zo licht dat het nauwelijks effect heeft op de ludicrous mode. Het geheel aan beplating weegt maar 250 kilogram. Dat komt doordat Armormax gebruikmaakt van een zelfontworpen composietmateriaal in plaats van stalen platen. 

De acceleratie van 0 naar 96 km/u gebeurt nu in iets meer dan drie seconden, terwijl de standaard P100D er 2,4 seconden over doet. Best een aardige prestatie als je weg wilt rijden bij boze olieboeren.