U zoekt een Jaguar XJS? Dit staat er te koop

De meningen blijven verdeeld over de kwaliteit van Britse auto's. Is de XJS een voortbrengsel van British Leyland, of is het een toch een magistraal product van Brits vernuft? In ieder geval is het een statige wagen om sportief mee voor de dag te komen.

Voor de F-type en de XK had Jaguar de XJS. Een auto met een van de langste motorkappen die de mensheid ooit gezien heeft. De achterruit vrijwel rechtop en in een vreemde bocht gebogen, maar toch lijkt het van de zijkant alsof je naar een hatchback kijkt. Het lijkt een gevolg te zijn van de aanvankelijke plannen van Jaguar om een auto met een middenmotor te gaan maken. Inmiddels begint de auto zich te ontwikkelen tot een echte klassieker, waarvan de eerste exemplaren uit 1976 stammen (als XJ-S) en de jongste uit 1996 komen. Hieronder een selectie occasions die we op GasPedaal.nl vonden.

Deze XJS Shooting Brake is een bijzondere verschijning. Het is dan ook één van de slechts 67 exemplaren die van de Lynx Eventer werd gebouwd. Het bedrijf Lynx schakelde over op het bouwen van de station-XJS'en nadat Jaguar zijn oudere markt had ingepikt. Daarvoor was Lynx de enige die cabrio's van de XJS maakte. Deze auto is onlangs in Engeland volledig onder handen genomen, waardoor hij weer jaren vooruit moet kunnen (volgens de huidige eigenaar). De exclusiviteit komt wel met een prijskaartje van €99.500.

Als je geen geld hebt voor een Jaguar, maar er toch een wilt hebben, is deze XJS 5.3 V12 wellicht een goede aanschaf. Let wel, rijden vereist nogal wat vakmanschap, want de auto start niet. De kilometerstand van 10.052 is wellicht wat aan de lage kant, maar wie weet heeft de Amerikaan (althans daar lijken de lelijke rubberen bumpers op te wijzen) echt nauwelijks met de auto gereden. Voor €4.400 kun je hier nauwelijks een buil aan vallen, als je tenminste van autoklussen houdt.

Okay, officieel is de Lynx Eventer van hierboven de duurste XJS die momenteel in Nederland verkrijgbaar is. Aangezien dat niet het coupé-model is, hebben we ook de meest prijzige versie van het standaardmodel erbij gezocht. Na een aantal cabrio's is deze auto met een metalen dak de winnaar. De roofkat uit juli 1994 komt met een autopas voor de 110.520 kilometer die gemeten zijn. Verder lijkt de eerste koper werkelijk alle extra's op het bestelformulier te hebben ingevuld, waardoor het interieur er ook nu nog redelijk up-te-date uitziet. Met een prijs €32.500 is het wel te hopen dat alle facturen uit de onderhoudshistorie echt zijn. 

Deze Jag XJS 5.3 V12 heeft -van alle nu te koop staande XJS'en- het grootste aantal kilometers op de klok staan: 299.520. De bijna drie ton die gemeten is, komt met een Nationale Autopas, dus niemand heeft geprobeerd om de teller omhoog te draaien. Voor een 28 jaar oude auto is het eigenlijk nog best een beschaafd aantal. Helaas blijkt uit de beschrijving weinig over de staat van de auto, maar wellicht is die gewoon goed en hoeven er geen kwalen benoemd te worden. Voor €9.950 mag je hem mee naar huis nemen.

Helaas is hij niet te koop, deze one-off XJS die gebouwd werd voor Prinses Diana. Ze wilde een cabriolet, maar de prinsjes William en Harry moesten ook mee kunnen op de achterbank. Daarom is deze semi-cabrio gebouwd op basis van een gewone XJS. De auto wordt binnenkort getoond op de London Classic Car Show. 

Meer XJS'en vinden? Check GasPedaal.