Officieel: de nieuwe BMW X4

In 2014 kreeg de BMW X3 met de X4 een 'sportief' broertje. Een auto waarover de meningen... verdeeld waren. Vandaag presenteren de Duitsers de eerste facelift van de Sports Activity Coupe (SAC), en er is flink wat gewijzigd.

Evenals bij grote broer X6 zit er weliswaar een coupélijn in de auto, maar nog wel gewoon vijf deuren. Je wilt je kopersmarkt per slot van rekening niet te veel inperken. 

Het grootste verschil zit hem in de scherp gesneden achterlichtunits, waardoor de X4 zich nu duidelijker onderscheidt van de X3. We mogen met het aanschouwen van deze auto, en bijvoorbeeld ook de 6 Serie GT, wel stellen dat BMW er twee pogingen voor nodig heeft om een goed smoelend design te maken in dit soort niches. We zien op de foto's de dikste variant, dus het is nog even afwachten hoe de wijzigingen uitwerken op de instapper.

De X4 werd met de facelift is beduidend groter: de lengte nam met 81 mm toe, de breedte 37 mm, en de wielbasis met 54 mm. De hoogte daarentegen is met 3 mm verminderd. Vermogens variëren van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk), waarbij de laatste waarden voor de 500 Nm sterke M40i gelden. Ook komt er een M40d-powerdiesel, met 326 pk en 680 Nm. 

BMW heeft de nieuwe X4 tot 50 kg lichter weten te maken. Standaard is de SUV voorzien van bi-LED verlichting, optioneel kan er full-LED aangevinkt worden. De Duitsers presenteren hun opgefriste X4 in Genève. De auto rolt in het Amerikaanse Spartanburg van de band, wie de M40i wil moet wachten tot de productie hiervan in augustus 2018 start.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b61a1c86e2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });