AMG bouwt 3.100 pk-hyperboat voor bij Project One-hypercar

Voor de negende keer in de historie slaan AMG en botenbouwer Cigarette Racing de handen ineen voor een dik project. De nieuwste co-op behelst een powerboat die is geïnspireerd op de 1.000+ pk sterke Project One.

Het project, dat naar de naam Cigarette Racing 515 Project ONE inspired by Mercedes-AMG luistert, is een 15,67 meter lang watermonster dat plaats biedt aan zes personen. De twee 1.550 pk Mercury-motoren leveren maximaal 3.100 pk, waarbij een topsnelheid van 225 km/u (!) mogelijk is. Althans, als je de tank afvult met racebrandstof en de 'Race'-sleutel gebruikt. Als het allemaal een onsje minder mag, gebruik je de 'Pleasure'-sleutel, waabrij het vermogen op 1.350 pk uitkomt, en de motor genoegen neemt met RON91-peut. 

Vanzelfsprekend zit de creatie vol met kevlar en koolstofvezel, bijvoorbeeld bij de luchtinlaten, die slechts 2 kg per stuk wegen. Een totaalgewicht vermelden de makers niet, maar wel dat de boot 2.200 kg lichter is dan deze GT3-speedboat uit 2016. We besparen u verdere PR-speak, en gaan meteen door naar de plaatjes. De 515 debuteert later deze week op de Miami International Boat Show.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b7900b2f54', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });